dimarts, 10 de maig del 2011

Resenya

Mil Sols Esplèndids.

Titol original: A Thousand Splendid Suns
Editorial: Salamandra
ISBN: 9788498381221
Pàgines: 384
Format: 15x23cm
Any publicat: 2007
Traducció per: Gemma Moral Bartolomé

El llibre começa amb la història d'una nena la Mariam filla d'en Jalil un home ric, aquesta és maltractada psicòlogicament pels seus pares. De sobte, es troba un dia amb la mort de la seva mare. El seu pare obliga la protagonista a casar-se amb quinze anys amb en Rashid, un home gran i sabater. Aquest home la maltractara psicòlogicament i físicament pel fet de ser dona i no quedar-se embarassàda. El marit es casa amb una altra noia, la Laila. I tenen un fill, aquesta noia també sera maltractada, la protagonista i aquesta es faran molt amigues. Finalment Rashid mor assassinat per la Mariam, les dos escapen, més tard la mariam mor. En resum, és la història de les dones maltractades pel masclisme.
A mi personalment m'ha agradat moltíssim aquest llibre, hi ha persones que pènsen que en aquests moments això no li està passant a cap dona, però en llegir aquest llibres'han adonat de la vida que tenen aquestes dones, i aquest llibre ens ha fet posar en la pell d'aquestes dones: la Mariam i la Laila. Tot i haver fet aquests actes hi han homes que són bones persones peró fan això per la seva religió.
En aquesta història es molt important l'amor que hi ha entre la Mariam i el seu pare, però no obstant aixó més tard en Jalil la tracta molt malament. Al final del llibre hi ha un detall molt important que es el regal que es el regal que li deixa a la Mariam. La relació que hi havia entre la Nana i la Mariam no era molt bona, pels comentaris que feia la mare d'en Jalil, però cuan va morir la Nana, la Mariam s'en va adonar de que tot lo que li va dir era pel seu bé. Després de la mort de la Nana la Mariam es va fixar de qui era el ''dolent'' en aquesta història. L'amor i l'amistat que hi ha entre la Laila i la Mariam es molt forta després d'haver viscut aquell infern totes dos juntes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada